Bärpaj med smulpajsdeg
Tillagningstid: 45 min
INGREDIENSER
Smulpajsdeg:
Vetemjöl 1,5 dl
Havregryn 1,5 dl
Strösocker 2 msk
Smör eller margarin 100 gram
FYLLNING
Bär/frukt 500 gram
Strösocker 0,5 dl
Potatismjöl 1,5 msk
TILLAGNING
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Fyll botten på en ugnssäker form med bär.
Strö över potatismjöl, sedan socker.
Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
LYCKA TILL!
Mmm, det är så gott! :P
oh gud vad gott det låter ! :-) du mirre, jag undrar bara , vilken är din favoritlåt med TH ? (Du får se varför jag vill veta sen :-D)
sv ; okej , då vet jag det :-) haha , det blir en överraskning :-)
alright , du blev ju nyfiken på varför jag undrade om din favoritlåt med th .. mjoo , jag kanske är lite tjatig , men du är verkligen som en förebild så jag har gjort en video om dej :-) Men jag har ingen youtube-kod så frågan är då hur du ska kunna få se den ? om du vill se den dvs :-)
sv ; akejs , de ska jag fixa :-)
Haha , gott det verkar :]]
Kramar fanny
åh paj, dt är så gott :)
åt en paj förut,en rabarber och hallon - mumma!
Tack för den goda recepten(?).. jag som hade tänk och äta paj idag ute :) kan lika gärna baka själv. :)
Hej, jag undrar bara hur man kan bli veckans blogg här? om man ska kommentera eller dom du väljer av slumpen? :) Men min och mathilas blogg är gärna på! :)